Van advertorials tot social media

Facebook

Geplaatst op: 08-04-2014

Wat is er nou leuker dan gezellig communiceren met familie vrienden, collega's en bekende. Je kunt ermee kletsen, ze dingen laten zien, of praten over hun dagelijks leven. Mensen raken nooit uitgepraat, maar gesprekken worden vaak in de weg gezeten door gebrek aan tijd. Hierdoor worden waardevolle personen uit het oog verloren. Facebook maakt het mogelijk om contact te houden met bekenden en contact te leggen met onbekenden. Je kunt het dus ook perfect gebruiken om een boodschap op te vertellen.

Wat is Facebook

Facebook is het boegbeeld van de social media op dit moment. Facebook maakt het mogelijk om vanaf iedere plek met toegang tot internet contact te leggen met bekenden en onbekenden. Gedurende de bezoeken aan Facebook maak je je profiel compleet met relaties, banen en interesses.  Op deze manier kun je het volledig contact herstellen als dat verbroken is.  Ook voor bedrijven en merken biedt Facebook vele mogelijkheden, deze worden besproken bij de kansen.

Wat is het verschil met andere sociale media

Waar LinkedIn gericht is op de zakelijke markt en Twitter gericht is op het snel delen van mini blogs is Facebook in het leven geroepen om contact te leggen met vrienden en nieuwe vrienden te maken. Zij bieden hierbij uitgebreide advertentie mogelijkheden, en toegang tot verschillende games en groepen.

Kansen van Facebook

Facebook maakt het mogelijk om contact te leggen met je klanten en vrienden. Op deze manier kun je met ze communiceren en een goede relatie opbouwen voor een goede trouwe achterban. Ook voorzien ze in advertenties die heel exact gericht kunnen worden op verschillende groepen mensen bijvoorbeeld aan de hand van leeftijd, interesse, burgerlijke stand, etc.