Van advertorials tot social media

Bloggen

Het is een populaire term, bloggen. Het lijkt wel alsof iedereen het doet en u vraagt uzelf dan ook af of u niet ook zou moeten gaan bloggen. Maar wat is het eigenlijk en waarom vinden zoveel personen en bedrijven een blog maken zo interessant. Hoe weet ik zeker dat het bij mijn organisatie past en dat ik mijn tijd niet verdoe? En als het belangrijk is, hoe begin ik er dan mee? Hieronder vindt u alle informatie over bloggen, zodat ook u weet wat dit begrip zo belangrijk maakt voor velen.

Wat is bloggen

Een blog is een soort online dagboek, waarin een persoon of een groep personen hun mening uit, iets uitlegt of een bepaald onderwerp bespreekt. Ze proberen u ergens van te overtuigen of hun expertise te tonen. Zo zijn er blogs over Auto's, nieuws, politiek en marketing, maar populair is ook een blog over mode zoals fashionblog van Youstyle, het wielrenblog van wielermagazine of een vakantieblog zoals van Vakantiehuis Huren Online. Zelfs over lekkere wijn (Lekkerwijn.nl) wordt er geblogt! Een blog wordt regelmatig, vaak meerdere keren per dag, bijgewerkt en heeft meestal een vaste groep lezers. De lezers keren terug op het blog om er nieuwe informatie te leren, of om op de hoogte te blijven van onderwerpen die zij interessant vinden om te volgen.

Waarom bloggen

Het bijhouden van een blog heeft verschillende gevolgen, per organisatie kan nagegaan worden welke van deze redenen voor hen het belangrijkste is. Uiteindelijk kan aan de hand daarvan beredeneerd worden of het voor uw bedrijf nuttig is om een blog bij te houden.

  • Het opbouwen van expertise: Door regelmatig een goed onderbouwde mening, reflectie of uitleg te geven kunt u bewijzen dat u ergens goed in bent. Hierdoor bouwt u vertrouwen op, waardoor geïnteresseerden u zullen gaan volgen.
  • Vergroten van populariteit: wanneer u op een goede manier schrijft over onderwerpen die grote groepen mensen interesseren is de kans groot dat de blogs door de bezoeker gedeeld gaat worden. Zij plaatsen deze dan op sociale media om het aan hun vrienden te laten lezen. Hierdoor word u snel populairder.
  • Daarnaast kunt u ook gewoon geld verdienen met bloggen door voor andere websites en shops te schrijven. Zie daarvoor bijvoorbeeld het artikel over met bloggen geld verdienen van Beste bloggers dat je precies uitlegd hoe je geld kunt verdienen met blog schrijven.

Meer info op http://www.hetnieuweuitgeven.nl/uitgeven/blogs.html

of volg een opleiding journalistiek via een online opleider. Zie https://www.alleopleidingenencursussen.nl/blog/vakgebieden/journalistiek/ voor een overzicht van journalistiek opleidingen van het Alle opleidingen en cursussen portaal.

Artikelen

Blog tips

Categorie: Bloggen / 08-04-2014 09:38

Oké, ik ben om. Bloggen gaat mij waarschijnlijk veel opleveren, en ik ga er ook een blog op nahouden. Maar wat maakt een blog tot een succes en wat moet ik in de gaten houden? Er zijn een aantal dingen die gemakkelijk zijn om in je hoofd te houden, wanneer je gaat bloggen. Hier volgen een aantal tips die je zullen helpen bij het verbet

Lees meer...

Bloggen | eigen domein

Categorie: Bloggen / 08-04-2014 09:32

Naast bloggen via een blogdomein is het ook mogelijk om een blog bij te houden op uw eigen domein. Dit kan voordelen hebben voor de naamsbekendheid en SEO, zeker als je blogt voor een bedrijf of merk is dit enorm belangrijk! Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet ik op letten? Hieronder bespreken we de onderwerpen eigen domein, domein

Lees meer...

Bloggen via blogdomein

Categorie: Bloggen / 08-04-2014 09:12

Er zijn verschillende manieren waarop je een blog kunt bijhouden, zo kun je een blog op je eigen website bijhouden. Of deze plaatsen op een speciale blogwebsite. Waarom zou ik mijn blog op een externe website plaatsen? Ik blog immers om meer traffic op mijn website te genereren. En als ik het dan uit besteed, wat is dan het verschil tussen de

Lees meer...