Van advertorials tot social media

Bloggen | eigen domein

Geplaatst op: 08-04-2014

Naast bloggen via een blogdomein is het ook mogelijk om een blog bij te houden op uw eigen domein. Dit kan voordelen hebben voor de naamsbekendheid en SEO, zeker als je blogt voor een bedrijf of merk is dit enorm belangrijk! Wat komt daar allemaal bij kijken en waar moet ik op letten? Hieronder bespreken we de onderwerpen eigen domein, domein aanvragen en hosting regelen. Dit zijn de basis factoren die je moet kennen om een blog op te zetten op een eigen domein.

Eigen domein

Een eigen domein is een eigen adres dat boven in de browser dient de worden ingetypt. De bezoeker komt dan direct op jou blog terecht, waarna deze kan kennis nemen van jou blogs. De naam dient gemakkelijk te onthouden zijn en logisch aan te sluiten bij het onderwerp. Vaak dienen namen van het bedrijf, eigenaar of onderwerpen als inspiratie voor het domein. Om een beter resultaat te behalen kan er gebruik gemaakt worden van een keyword onderzoek.

Domein aanvragen

Het aanvragen van een domeinnaam is gemakkelijk en snel gebeurd. Over het algemeen zijn de meeste domeinnamen beschikbaar voor slechts een paar euro per maand. Het is belangrijk om te weten dat een domeinnaam niet gekocht wordt, maar gereserveerd. De naam wordt voor een periode voor je vastgelegd (bijvoorbeeld 20 jaar). Daarna wordt het domein opnieuw aan je aangeboden, als het dan niet opnieuw vastgelegd wordt is het domein weer beschikbaar voor derden.

Hosting regelen

Om een blog op internet te plaatsen heb je, net zoals bij een website, webruimte nodig. Het is belangrijk om goed in te schatten hoeveel bezoekers jou blog zal ontvangen, meer bezoekers betekend immers dat je meer dataverkeer nodig hebt. Het regelen van hosting kan gedaan worden via internet en is een gemakkelijk proces. Het prijsverschil zit meestal in de webruimte en het dataverkeer dat er geboden wordt.