Van advertorials tot social media

Bloggen via blogdomein

Geplaatst op: 08-04-2014

Er zijn verschillende manieren waarop je een blog kunt bijhouden, zo kun je een blog op je eigen website bijhouden. Of deze plaatsen op een speciale blogwebsite. Waarom zou ik mijn blog op een externe website plaatsen? Ik blog immers om meer traffic op mijn website te genereren. En als ik het dan uit besteed, wat is dan het verschil tussen de aanbieders, zoals Wordpress en Blogspot? Antwoorden op deze vragen vind je hieronder:

Voordeel blogdomein

Een blogdomein is een externe website die ruimte biedt voor jou blog. Het gebruiken van een blogdomein heeft een aantal voordelen. We gaan de belangrijkste voordelen hieronder doorlopen:

  • Geen installatie – Het gebruiken van een blogdomein kan via het internet, je hoeft dus geen software te installeren om de blog bij te houden.
  • Automatisch nieuwe functionaliteiten – Net zoals bij iedere branche blijft blijven blogs vernieuwen en verbeteren. Met een blogdomein maak je automatisch gebruik van de laatste nieuwe functies
  • Gratis – Het opzetten van een blog via een blogdomein is meestal gratis en blijft dat ook, pas wanneer er grote hoeveelheden lezers op je blog komen is een betaling benodigd.
  • Back up – Een aspect dat door velen vergeten wordt. Wanneer er iets misgaat met uw blog zijn je oude blogs opgeslagen in een database, waardoor je gegevens niet verloren gaan.
  • Groot dataverkeer – Blogdomeinen als Wordpress en Blogspot hebben maandelijks vele bezoekers, zij hebben hun dataverkeer hier dan ook op afgestemd. Dit zal resulteren in een goede snelheid en bereikbaarheid van jou blog

Wordpress

Wordpress heeft een vriendelijk uiterlijk wat het aantrekkelijker maakt om de blogs te lezen. Er kan gekozen worden uit vele thema's, waardoor er altijd een goed resultaat bereik worden. Wordpress biedt echter geen mogelijkheden om geld te verdienen door middel van Google addsense. Wordpress is open source en  kan daardoor ook toegevoegd worden aan je persoonlijke website. Wordpress is een aantrekkelijk blogdomein, met heel veel opties en daarom erg geschikt!

Blogspot

Blogspot is een dienst van Google. Het uiterlijk kan geheel naar wens aangepast worden, maar daar is wel kennis van HTML voor nodig. Ook Blogspot is gemakkelijk in gebruik, maar beschikt niet over thema's zoals Wordpress wel doet. Het grote voordeel is dat Blogspot goed te combineren is met andere diensten van Google als Adsense. Hierdoor is het mogelijk om direct geld te verdienen met een gratis blog.