Van advertorials tot social media

Blog tips

Geplaatst op: 08-04-2014

Oké, ik ben om. Bloggen gaat mij waarschijnlijk veel opleveren, en ik ga er ook een blog op nahouden. Maar wat maakt een blog tot een succes en wat moet ik in de gaten houden? Er zijn een aantal dingen die gemakkelijk zijn om in je hoofd te houden, wanneer je gaat bloggen. Hier volgen een aantal tips die je zullen helpen bij het verbeteren van je blog.

Goed onderwerp

Begin bij het begin, een goed blog moet gaan over een boeiend onderwerp. Een goed gestructureerd blog dat niemand interesseert zal weinig opleveren. Speel dus in op onderwerpen waar veel aandacht voor zal zijn. Het is echter wel raadzaam om enige samenhang tussen de blogonderwerpen te hebben. Daarbij is het belangrijk dat de blog ook daadwerkelijk een goede inhoud heeft, zodat het leuk is om te lezen. Als het blog niet interessant is of geen inhoud biedt is uw blog gedoemd om te falen.

Juiste keywords in titel

Wanneer het onderwerp is vastgesteld is het belangrijk om uit te zoeken hoe een potentiële lezer het onderwerp zou proberen te vinden op internet. Stel jou bedrijf voorziet in Search Engine Optimization, een leek kent deze term niet, maar weet alleen dat hij beter gevonden wil worden in Google. Deze zal zoeken op andere zoekwoorden dan jij gebruikt op je blog de persoon zal waarschijnlijk een concurrent vinden die betere zoekwoorden heeft. Het is dus cruciaal om een goed zoekwoorden onderzoek te doen en deze te gebruiken in uw blog.

Afbeeldingen

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, het is spreekt tot de verbeelding, en kan gemakkelijk informatie overbrengen. Het gebruik van afbeeldingen wekt interesse en schept duidelijkheid. Door goed gebruik te maken van afbeeldingen kun je het lezen van je blog leuker en gemakkelijker maken. Het zal leiden tot grotere tevredenheid en daardoor meer trouwe lezers opwekken. Besteed daarom voldoende tijd aan het visualiseren van uw onderwerp.